Salad Spoons
"Prepit helpt je om lekker te eten en tegelijkertijd je impact te verkleinen."
Missie
Tasty and Sustainable!

Een van de grootste bijdragers aan het broeikaseffect is de uitstoot van CO2. Nederlanders zijn verantwoordelijk voor drie keer zoveel CO2-uitstoot als de gemiddelde wereldburger. Behalve CO2-uitstoot heeft de voedingsindustrie te maken met veel meer problemen, denk aan ontbossing, slechte arbeidsomstandigheden, waterstress en verlies van biodiversiteit. Onze levensstijl moet dus drastisch gaan veranderen, willen wij onze planeet veilig en leefbaar houden. Er is voor consumenten echter vaak weinig bekend over de immense impact dat ons eten heeft op het klimaat, en wat we hiertegen kunnen doen. 

Onze missie is daarom dan ook om bewustwording te creëren bij de consument en ze door middel van recepten, tips en tricks te stimuleren tot het verkleinen van deze impact. We willen consumenten dus niet alleen informeren, maar ze juist ook aanmoedigen om zelf actie te ondernemen. Door lekkere, gezonde en makkelijke recepten aan te bieden hopen we dat men gaat inzien dat koken met een lagere milieu-impact helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn! 

Hi, ik ben Janna. Ik help mensen met het maken van duurzamere eetkeuzes om zo ieders voedselgerelateerde CO2-uitstoot te verminderen en de wereld een stukje groener te maken.

Hoe? Door tips en tricks te delen via het Prepit Instagram account, door duurzame maaltijdpakketten aan te bieden (Prepit@home) en door masterclasses/gastcolleges te geven.

Ik geloof dat elke stap, klein of groot, hét verschil kan maken. Doe jij mee?

Visie
Terugdringen van de C02-uitstoot

Een toekomst waarin koken met een lage impact de norm is. Iedereen kan eenvoudig een gerecht maken dat lekker, goedkoop en gezond is, én goed is voor onze planeet. Dit zal een enorme bijdrage leveren aan het behalen van de doelstellingen van het Klimaatakkoord.

Ons eten en drinken zorgt voor 20 tot 30 procent van de totale milieubelasting

En hier kun jij wat aan doen!